Checklist: nieuwe baan

checkboxInmiddels zit mijn eerste maand bij de Vrije Universiteit (VU) er weer op. Voor ik daar aan de slag ging had ik het met Robert Gillissen,  een bevriende jurist, over interim opdrachten. Hoe je steeds weer opnieuw alles moet leren. En we hadden het dus niet over vakinhoudelijke zaken maar over het gebouw, de lichtknopjes, de koffieautomaat. Bij de Vrije Universiteit heb ik bijvoorbeeld een sleutel nodig om koffie te halen en een code om een print uit het apparaat te krijgen. Best logisch als je bedenkt dat studenten ook in dit gebouw rondlopen en die wil de VU niet allemaal van gratis koffie voorzien (mij gelukkig wel).

Robert bleek een lijstje te hebben gemaakt met een paar punten die hij graag wil weten op de eerste dag of minstens in de eerste week. Ik heb het lijstje uitgebreid. Het zijn nu drie pagina’s en een echte checklist. En zoals je bij hem ‘de jurist’ terugzag (tekenbevoegdheid) zul je bij mij ‘de webredacteur’ terug zien (schrijfwijzer) maar we hebben ons best gedaan iets te maken dat grotendeels voor iedereen geldt.

Ik heb er inmiddels al plezier van gehad bij de Vrije Universiteit. Niet omdat we het punt voor punt doorgelopen zijn,  maar ik heb er zo nu en dan een blik opgeworpen om te zien of ik niets vergat. Ik denk dat ik daardoor efficiënter kan werken. En met meer plezier want laten we wel zijn, toegangspasjes, lichtknopjes (fijn die bewegingssensoren) en  de planning van vergaderingen… Als het met minder tijd en moeite kan: graag!

Interimmer of vaste kracht. Webredacteur, boekhouder, p&o medewerker of wie dan ook. Ik hoop dat je dit lijstje gebruikt als je zelf ergens gaat beginnen of als je een nieuwe collega krijgt. Want neem het van Robert en mij aan: een warm welkom is altijd een goed idee.

Download de Checklist: nieuwe baan (pdf)

2 Comments

  1. marlies van de ven 15 november 2011

    Ja.. denk dat dat komt omdat ik overal maar tijdelijk zit meestal op uurbasis/ als ZZP’er. De dingen die jij noemt zijn dan niet beschikbaar.

  2. Liever 9 november 2011

    Handig lijstje! Wat ik nog mis zijn zaken die te maken hebben met collectieve verzekeringen andere pensioenaanbieder, lidmaatschappen van personeelsvereniging eb beperkingen van telefoongebruik (soms is 0900 geblokkeerd om doorschakelen naar 06) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *